8 באוקטובר 2009

מערכת לשימוש חוזר במי מקלחת לניאגרה בשירותים - עדכון מצב

אני משתמש כבר כחצי שנה במערכת והיא עובדת טוב, במגבלות שפורטו ברשומה הראשונה. אני מעריך שקצב החיסכון המים השנתי הוא כ-8 קוב.

אני עדיין המשתמש היחיד בבית, ועד שלא אמצא פיתרון לשאיבת המים ממיכל האיסוף, כנראה לא יהיה שינוי. זאת מכיוון שעמידה במיכל האסוף בזמן המקלחת, שפיכת המים למיכל האגירה ושימוש במשאבה הידנית אינו מתאים לכל אחד.

השלב הבא של שיפור המערכת היה אמור להיות הוספת משאבה לשאיבת המים. עד היום לא הצלחתי למצוא משאבה מתאימה שגם תוכל לשאוב מעל 10 ליטר מים בדקה לגובה של לפחות 3 מטר, גם תהיה קטנה ושקטה מספיק (מותקנת בחדר המקלחת), וגם שתעבוד עם אפשר על 24 וולט. כמו כן רצוי שתהיה משאבת יניקה, כך שתוכל לשאוב גם אם צינור המים ריק בהתחלה.

המשאבות הפוטנציאליות שמצאתי עד כה מיועדות לסירות ועולות כמה אלפי שקלים, כך שהן אינן מהוות אלטרנטיבה ממשית. אשמח לקבל רעיונות ועצות לגבי המשאבה.

להלן כמה עדכונים לגבי שינויים שביצעתי מאז הרשומה הקודמת:

1. עברתי להשתמש באמבטיה מפלסטיק (ראו תמונה) במקום מיכל, מכיוון שקרקעית המיכל לא עמדה בעומס ונישברה (החלפתי מיכל פעמיים עד שעברתי לאמבטיה). המחיר דומה (כ-80 ש"ח).


2. כדי ליבש את האמבטיה בסוף המקלחת, אני מציב אותה במאונך על המשטח נגד החלקה, כפי שנראה בתמונה:

3. הפסקתי לאגור את המים לאחר שהסתבנתי. הדבר מוריד את מיחזור המים לכ- 65% (לעומת כ- 75% קודם), אבל כמות זו עדיין מספיקה לשימוש בשירותים. היתרון העיקרי הוא שכמות הלכלוך במיכל האגירה יורדת במידה ניכרת, מכיוון שלא ניכנס סבון למיכל. דבר זה מאפשר את ניקוי מיכל האגירה בתדירות יותר נמוכה. חשוב בעיקר כאשר מיכל האגירה מותקן גבוהה וקשה לנקות אותו.

.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה