24 בדצמבר 2010

הוספת מיכל אגירה מוגבה וסיום שלב ראשון


הוספתי למערכת מיכל אגירת מים מוגבה, שמאפשר למים לזרום לניאגרה ע"י כוח הכבידה ומיתר את השימוש במשאבה הידנית.  הוספת המיכל הפכה את המערכת לאוטומטית כמעת במלואה, ומשלימה את השלב הנוכחי של המערכת (למעט שיפורים אפשריים קטנים).  המיכל הוא של כ- 60 ליטר.

תאור סכמטי של המערכת הנוכחית:


מיכל אגירת המים שהוספתי מותקן בתוך ארון התרופות/כביסה שבחדר המקלחת.  להלן תמונת המיכל עם תאור קצר של המרכיבים העיקריים (ראו פרוט בהמשך):


את המיכל הכנסתי לארון בגלל מגבלת מקום בחדר המקלחת, אבל מסתבר שסגירת דלתות הארון מאפשרת להסתיר חלקית את המיכל, כפי שנראה בתמונה הבאה:




החיבור לניאגרת השרותים ולברז המים הנקיים נעשה באופן הבא:




המרכיבים העיקריים במיכל האגירה ובהתקנתו (חוץ מהמיכל עצמו) מפורטים להלן.  שימו לב שבכל הכניסות והיציאות מהמיכל אטמתי בסיליקון או דבק אפוקסי כדי למנוע דליפת מים.  זאת מכיוון שהמיכל הוא מפלסטיק גמיש במקצת, וההנחה שלי היא שגומיית אטימה לא מספיקה במצב זה.

1. כניסת מים ממוחזרים
צינור הכניסה מהמשאבה של  מי המקלחת.  כניסה זו נמצאת בגובה של כשני מטר והמשאבה מצליחה להרים את המים ללא בעיות (דבר שחששתי ממנו לפני ההתקנה).



2. יציאת מים לניאגרה
החלק העליון של יציאת המים הוא החלק העליון של סיפון ליציאת מים מכיור (ראו למטה בתמונה של מצוף הניאגרה בתוך המיכל).  לחלק זה חיברתי יציאה בצורת T הפוך כדי שזרימת המים תהיה אופקית בתוך הארון, בגלל מגבלות המקום בארון:



3. כניסת מים נקיים
כניסת המים הנקיים נחוצה למקרה שאין מספיק מים ממוחזרים, כדי לוודא שהניאגרה בשרותים תמיד תתמלא.  כניסת המים מבוקרת ע"י מצוף ניאגרה שמותקן בתוך המיכל.

                


4. יציאת מים עודפים
יציאה זו מאפשרת יציאת מים במקרה והמיכל מתמלא.  המים העודפים מוזרמים לתוך הניאגרה (שגם בה יש מנגנון המונע גלישת מים).  דבר זה מאפשר להכניס מים ממוחזרים גם כאשר המיכל מלא ואין צורך במנגנון בקרה על המשאבה למצב זה.  פתח היציאה נמוך במקצת מפתח כניסת המים הממוחזרים, כך שגובה המים לא יגיע לפתח כניסת המים.



5. ניקוז מים במקרה של דליפת מים
כדי שארון התרופות לא יוצף במקרה של דליפת מים מהמיכל, הוספתי מתחתיו קערה (למעשה פח אשפה קטן חתוך) עם צינור לניקוז המים:



6., 7. התקנת מיכל האגירה
מכיוון שמיכל מלא שוקל כמעט 60 ק"ג, חיברתי לקיר מוטות ברזל שמיועדים לחבל כביסה שעליהם שמתי מדף של הארון ועליו הצבתי את המיכל.  למדף חיברתי שתי זוויות מתכת שמונעות מהמיכל "לגלוש" מהמדף.  כמו כן חיברתי לקיר שני ווים מאחורי המיכל וקשרתי אליהם את המיכל.

3 תגובות:

  1. לפי המאמרים השונים רצוי לא להשאיר מים אפורים עומדים יותר מ-24 שעות (או אפילו 12) כדי למנוע היווצרות חיידקים וריח.
    איך אתה נמנע מאחסון ממושך של מים במיכל?

    השבמחק
  2. האמצעי העיקרי שאני משתמש בו למניעת חיידקים וריח הוא אגירה של מים ללא סבון (אני לא אוגר את המים אחרי שאני מסתבן). המים הנאספים הם לכן נקיים יחסית למים ממוחזרים. בנוסף לכך כרגע רק אני משתמש במערכת, ולכן בחלק גדול מהימים השימוש במים לניאגרה גדול יותר מכמות המים שנאגרת. בגלל סיבות אלו אני צריך לנקות את מיכל האגירה רק כפעם בחודש. (אני בודק אפשרות להוסיף כלוריזציה של המים.)

    במידה והמערכת תשמש את כל בני הבית, כך שלא יהיה מעשי להפריד את המים עם הסבון, הפתרון שחשבתי עליו הוא הוספת אפשרות נוחה לריקון המיכל (למשל דרך הצינור ניאגרה). דבר זה יאפשר לרוקן את המיכל פעם ביום, אוטומטית בשעה מסויימת או ידנית לפני המקלחת הראשונה באותו יום.

    השבמחק
  3. דודו,
    במקרה הגעתי לבלוג שלך ולא יכולתי להתאפק מלהצביע על תיקון דחוף שאתה חייב לעשות מיד במערכת שלך!
    אסור לפי החלוק לחבר את המים הממוחזרים באמצעות אל-חוזר. אסור!
    אתה חייב לבקש ממישהו מוסמך ע"י משרד הבריאות להתקין שם מונע זרימה חוזרת. חייב! למען בטחונך, בריאותך ובריאות שכניך.
    זה נראה ככה:
    http://www.hametaher.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=26&catid=30

    השבמחק